2011. április 20.

Cárnametélt házilag





Ha már falusi udvarban,házi kukoricán nőtt tyúkot kaptam ajándékba és mellé még az utolsó tojásait is,vétek lenne majd a levesébe üzleti laskát főznöm.Kerek 15 perc munkámba került,a pihentetési és szikkadási időt nem számolva persze.Remélem finom ,aranyló húsleves fog gőzölögni belőle az ünnepi asztalunkon.

Hozzávalók: 10 dkg liszt,1 tojás,csipet só
A lisztet rászitáltam a deszkára,közepébe ütöttem a tojást ,beletettem a csipet sót és összegyúrtam a tésztát.5 percet pihenni hagytam majd vékonyra kinyújtottam és felcsíkoztam.Szikkadni hagytam újabb 5 percet  és géppel fölvágtam.Tiszta konyharuhán száradni hagytam.

5 megjegyzés:

zsuzsiga írta...

Kivanatosan nez ki ez a laska. En is mindig nagymamam laskajat szoktam a huslevesbe fozni. Ugy az igazi:).

Rozsika írta...

Nagyon ügyes vagy,én ha tehetem nem eszek üzleti laskát ,ennek édesanyám issza a levit,mert ö késziti nekem.

Csiperke írta...

Nagyon ügyes vagy!!!

Kati írta...

Nagyon szép lett, nálunk is mindig édesanyám készíti a vékonylaskát a húslevesbe.

Adél írta...

Köszönöm,lányok!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...