2011. június 9.

Bodzaszörp



Hozzávalók:10 db bodzavirág, 1 kg cukor, 3 citrom,1 lime,  5 l víz

Fél kg cukrot karamellizálok, felöntöm 1 l vízzel,hozzáadom a maradék fél kg cukrot és felfőzöm.Az üvegkannába beletöltök 4 l vizet,belevágom a citromot és limeot  ,belerakom a bodzavirágokat és felöntöm a kihűlt karamellszörppel.Lefedem és 3 napig érlelem,majd gézen átszűrőm és üvegekben ,hűtőben tárolom.
Vízzel vagy ásványvízzel hígítva fogyasztjuk.




6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki és tapasztalatból tudom hogy nagyon finom. Régen csináltam én is de mióta a gyerekek kiröpültek a fészekből nem csinálok. Régen még könnyebben tudtunk szedni is a bodzát !

Blogkonyha írta...

Karamellizált cukorral még nem próbáltam...majd jövőre! Nagyon fincsi lehet!

Bianka írta...

Kérhetnék? Nagyon ínycsiklandózó képek

Panna írta...

Nagyon jók a képek, meg is szomjaztam :)) Kapok én is egy pohárral?

Latsia írta...

Hű de csodás képek!!!! Nagyon finom lehet ez a szörp...

Edina írta...

Legjobb:)...főleg teával nagyon jó:-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...