2011. június 7.

Dagasztás nélküli kenyér

 



Hozzávalók: 45 dkg  liszt, 3,75 dl víz, 1 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő

Elkészítése: a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, a sót és az összemorzsolt élesztőt, majd gyors mozdulatokkal  összekeverjük, de nem dagasztjuk (a tészta állaga lágy lesz). Letakarva, 12 órát kelni hagyjuk a szoba hőmérsékletén. Ekkor egy konyharuhát vastagon belisztezünk, a tésztát ráborítjuk és széleit a közepére hajtjuk, majd 1 órát pihentetjük. Ezalatt a sütőbe teszünk egy fedeles öntött vaslábast vagy jénai tálat, együtt felforrósítjuk, majd a tésztát a  konyharuha segítségével a forró tálba fordítjuk és lefedjük. A kenyeret 190 fokon, 30 percig lefedve, majd 25 percig fedetlenül sütjük.

11 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta lett Aleda ez a kenyér! Nekem a figyelmemet elkerülte ez a recept Latsianál, nagyon jó.Kifogom próbálni, csak az a baj hogy vaslábasom nincs, szerinted zománcos lábas jó?

Adél írta...

Éva: Köszi.Szerintem,zománcosban is megsülne(miért ne?) ha jól emlékszem,volt aki jénaiban sütötte....de nem akarok rossz tanácsot adni,szerintem kérdezd meg Latsiától.

Panna írta...

Nálam is nagy kedvenc ez a kenyér. Mióta megismertem a receptjét, nem is sütök másmilyen kenyeret. Jó, mert ez nem olyan macerás :))

Kati írta...

Gyönyörű, én még sosem sütöttem kenyeret, viszont van kenyérformám, azt hiszem kipróbálom hamarosan.

Bianka írta...

Gyönyörű lett

Ottis írta...

Nagyon szép!

Éva írta...

Aleda légyszíves nézzél be hozzám!

Adél írta...

Panna: Valóban,nagyon egyszerű ez a kenyér.

Kati,Bianka,Ottis: köszönöm.

Fondantina: kitöltöttem,de nem tudom,mennyire voltam segítségedre,hisz nem reklámozok a blogomon semmit.

Éva: köszönöm.

Nelli írta...

Gyönyörű kenyérke!

Kedves Aleda!Köszönöm szépen Neked, hogy a 100. olvasóm lettél!

Jutka írta...

2012-es Erdelyi Konyha Kalendarium
receptbeszerzésbe kezdtem.
Egyelőre a május hónap receptjeihez.
Ha van kedved tisztelettel felkérnélek pár receptet küldjél nekem, tiszteletpéldány ellenértékében.
Ebben lehet előétel, leves, főétel és desszert. Előre is köszönöm Jutka.

Adél írta...

Nelli: szívesen olvaslak,úgyszintén köszönöm neked.

Jutka: Megtisztelő a felkérés.köszönöm.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...