2011. október 3.

Zongora torta






Szombaton volt a kislányom szülinapi zsúrja és mivel nagyon szeret zongorázni gondoltam meglepem egy zongora tortával.Telitalálat volt hisz nagyon örvendett neki:)

Először készítettem tortához muffin alapú  piskótákat és nem bántam meg, mert alapból már omlós,könnyű,nedves szerkezetűek és pluszba még könnyen magukba szívták a krém nedvességét is.

Csokis piskóta : recept  innen   és  innen

Száraz hozzávalók:22 dkg liszt, 30 dkg cukor, 9 dkg kakaó, 2 kk. szódabikarbóna, 1 kk. sütőpor, csipet só
Nedves hozzávalók:20 dkg( 1.8-1.9 dl)  natúr joghurt, 1.2 dl olaj, 2 nagy tojás, 1 csésze(2.4dl) főtt kávé,
A száraz hozzávalókat összekevertem, a nedves hozzávalókat a kávé kivételével habverővel felvertem, a kettőt összekavartam ,adagolva közben a csésze kávét. Sütőpappírral bélelt tepsibe (26x36) öntöttem és előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.

Csokis Krém:
Hozzávalók: 20 dkg 70 % os csokoládé, 3 dl tejszín, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor
A tejszínt felforraltam,beletördeltem a csokoládét és addig kavartam amíg sima,egynemű krém lett.A vajat habosra kevertem a porcukorral és kanalanként hozzáadtam a már jól kihűlt csokis krémet.

Kefires piskóta: innen
Hozzávalók: 4 egész tojás, 25 dkg cukor, 3 dl kefir, 1 dl olaj, 35 dkg liszt, 1 vanília cukor, 1 sütőpor,1 citrom reszelt héja
A tojásokat habosra kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral ,hozzáadtam a citrom reszelt héját,a sütőporral elkevert lisztet és folytonosan adagolva a kefirt majd az olajat,csomómentesre kavartam.Sütőpappírral bélelt tepsibe öntöttem ,előmelegített sütőben  25 perc alatt készre sütöttem.

Citromos krém:
Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 2 dl zsíros tejföl, 2,5 dl tejszín  1 citrom leve és kevés héja. 1 tasak zselatin
A tojássárgáját kikevertem a cukorral és vízgőz fölött főztem míg besűrűsödött.Mikor kihűlt belekevertem kevés reszelt citromhéjat,  1 citrom levét, 2 dl tejfölt,  a feloldott zselatint és legvégül könnyedén a felvert tejszínt.

Alulra a kakaós piskótát töltöttem a csokis krémmel, 3/4 részére a kefires piskótát citromos krémmel.Egy éjszakára jól lehűtöttem,másnap   a jobb oldalából kissé levágtam,hogy valamennyire zongora formája legyen. Fél liter felvert tejszínnel díszítettem, a billentyűzetet olvasztott csokival írtam meg,a rózsákat ugyancsak tejszínnel,amit kis ételfestékkel színeztem.




 Rendelésre készült.


A Pillangókat Tücsökbogár útmutatása szerint készítettem.

Hozzávalók: 10 dkg csokoládé ,1db tojásfehérje,22,5 dkg porcukor,1 tk citromlé,ételfesték ,dekorgyöngy

 A tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral simára kevertem  majd színeztem. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam,zacskóba tettem ,nagyon vékony nyílást vágtam rajta olló segítségével és  sütőpapírra megrajzoltam a pillangó kontúrjait,cukormázzal kitöltöttem és fogpiszkálóval örvényeket húztam a csokiból a cukormázba.Dekor gyönggyel szórtam és egy éjszakára száradni hagytam.




37 megjegyzés:

M@rti írta...

Aleda! Nem kapok szikrát! Ezek gyöngyörűek! A torta főleg, de a többi is, meg a képek!!! Nagyon-nagyon ügyes vagy!!!

Petra írta...

Ahogy megláttam rögtön kattintottam! Gyönyörű. Látszik rajta, hogy mekkora szeretettel készült. Boldog szülinapot a kislányodnak. :)))

Roza írta...

Aleda, nagyon gyönyörűek a tortáid!:) Csak ámulok és bámulok, hogy milyen ügyes vagy... Igaz, nem volt okom rá, hogy ebben kételkedjek:))

tücsi írta...

Hát ez valami csodálatosan gyönyörű. Csak szédelgek.... Ezt a tortát nagy-nagy szeretettel készítetted a Te gyönyörű kislányodnak:):):):)
Boldog szülinapot a kislányodnak:):) A képek szuper jók, és a tálalás is:)

Jutka írta...

Nagyon szép lett a torta, Isten éltesse a kislányodat!

Tücsök Bogár írta...

Ez csodaszép lett ismét!

Az ötletet vittem, mert az én nagylányom is imád zongorázni, márciusban pedig akkor egy ilyennel lepem majd meg a szülinapján! :)

Köszönöm az ötletet!

Csilla írta...

Jesszusom!! Most nem voltál néhány napig, gondoltam, hogy majd valami remekművet hozol, na de ez..., a gyönyörű nem elég jó szó rá. :)))
Isten éltesse a kislányod! :)

tejszínhab írta...

Csodaszép! :)

Éva írta...

Csodálatosan szépek! Nagyon ügyes vagy, minden-minden nagyon szép! Isten éltesse kislányodat nagyon sokáig! Azok a lepkék is mennyire jók meg a többi kiegészítés is !:))

Biró Anikó írta...

Hat ez csodaszep...:)

marcsis írta...

Boldog szülinapot a kislányodnak!
Csodaszép lett a tortája!

Barbi konyhája írta...

Aleda ez olyan gyönyörű, hogy nem találok szavakat! Imádok ide jönni, mert olyan tökéletes fotókon mutatod be a csodaszép alkotásaidat, hogy az embernek megszépíti a napját, na meg a nyálelválasztásom is beindul rendesen!
A pilangókat én is mindig megcsodálom Tücsök Bogárnál, most meg már itt is, hogy egyszer én is biztosan kipróbálom majd!!! Rengeteg munkád lehetett ezekben a finomságokban, gratulálok és a "kislányodnak" még egyszer nagyon boldog születésnapot!!! :)

Okki írta...

Boldog születésnapot a kislányodnak! :)

Csodaszép lett a torta, minden tökéletes rajta!!!

trollanyu írta...

A torta egy álom:) De a többi is nagyon guszta, jó buli lehetett nálatok:) A kefíres piskótát el lehet készíteni joghurttal is? Mert itt nincs kefír.

iri írta...

Minden nagyon szep es otletes, bizonyara guszta is!
Isten eltesse kedves lanyodat!

Blogkonyha írta...

Nem találok szavakat!!! Először, mikor megláttam az oldalsávban a fotót, először azt hittem, egy zongorán van valami lefotózva...Mikor megláttam, hogy ez egy torta, majd el dobtam magam! Csodaszép! Nem csodálom, hogy volt nagy boldogság, a torta láttán...Boldog Szülinapot!

marisz57 írta...

Megint remekeltél! Még sok szép általad készített szülinapi tortacsodát kívánok a leánykádnak!

Márti írta...

Gratulálok, tökéletes tortát sütöttél! A díszítés, krém, minden, igazi csajos torta :) Még egyszer, nagyon sok boldog szülinapot a kislányodnak!

Bianka írta...

Nagyon szép munka, ügyes vagy

4Gyerek írta...

mint a mesékben.
gratula. és Isten éltesse az ünnepelteteket!

Panna írta...

Boldog szülinapot a kislányodnak! Nagyon klassz gasztro ajándékokkal lepted meg és biztos feldobtad vele a szülinapi bulit is!!

Névtelen írta...

Nehéz lehetett elkészíteni, de gyönyörű! És boldog szülinapot a kislányodnak! :)

Kati írta...

Isten éltesse a kislányodat, gyönyörű tortát készítettél neki, nem lehetett egyszerű munka, de látszik, hogy szeretettel készült, és nem csak a torta, hanem az a sok finomság ami az asztalon van.

mellissina2 írta...

Csodálatos tortát készítettél gyönyörű kislányodnak,és nem beszélve a szeretetről,még sok boldog születésnapot Nektek!!!
A terítékről nem is beszélve!!!Nagyszerű dolog lehet Nálad vendégnek lenni!!!

Adél írta...

Köszönöm szépen mindenkinek a kedves hozzászólást.
Szerintem,messze nem lett tökéletes a torta,de az a fő,hogy Ti..és legfőképpen a kislányom annak látta :) Valóban,nagy szeretettel készítettem.

Trollanyu: igen,joghurtal lehet helyettesíteni a kefirt,már készítettem azzal is és ugyanolyan lett.

feketepillangó írta...

Lehetek én is a kislányod??:)
Szédületes vagy!! Ennyi apró szeretetteljes munka és ekkora lelkesedéssel együttvéve!!! Hihetetlen...és még mindig nem találom a megfelelő szavakat!!!
Ez már külön díjat érdemelne!:)

Juci írta...

Gyönyörűséges ez a torta! Kész remekmű!
Boldog szülinapot Edinának! Milyen szép neve van !
Csak úgy hallkan mondom: van egy nagy zongorám eladó!

Anazar írta...

Mekkora torta, micsoda zsúr!! Igazán kitettél magadért anyuka!

Csiperke írta...

Ez hihetetlenül gyönyörű lett!!

Ottis írta...

Mennyi finomság, és milyen szép a torta!

Unknown írta...

Kedves Aleda!
Szeretném megcsinálni ezt a szépséges tortádat!:) Szeretném megkérdezni, hogy a kakaós és a kefíres piskótát mi fogja össze?
Előre is köszönöm a válaszod!

Adél írta...

Kedves Erika!
A kakaós és a fehér piskótát is két-két lapba vágod, a krémeket is két-két részre osztod.

Összerakás, alulról fölfele:
kakaós lap-kakaós krém-kakaós lap-kakaós krém-fehér lap-fehér krém-fehér lap fehér krém.

Van egy kép, ahol látszik a szelet felvágva.
Sok sikert!

Unknown írta...

Kedves Aleda!
Köszi a válaszod, közbe rá is jöttem ahogy ráközelítettem a képedre!:) azóta megcsinàltam és szuperül sikerült mind ízre és kinézetre is! Köszönöm neked ezt a csodás receptet!!:)

Unknown írta...

Gondolkodom, hogy megsütném 26 cm-es torta formában is! Szerinted ahoz is jók ezek az arányok mindegyik piskótához?

Adél írta...

Szerintem 26 cm-es formába jó lesz, annyi, hogy kicsit magasabb lesz mint tepsibe. Örülök, hogy sikerült!

erika0412 írta...

Kedves Aleda!
A kefíres piskótát citromos krémmel elkészíteném 22-es kerek torta formában. Szerinted mik legyenek az arányok?
Köszi!

Adél írta...

Kedves Erika! 22-cm tortaformához ezt az adagot két részre osztanám és külön-külön sütném meg, mert egybe túl sok massza lenne és félek, hogy nehezen sülne át. A két megsült piskótát utána még 2-2 lapba vágnám, igy 4 lapos tortát lehetne készíteni belőle.
De ha csak 2 lapra van szükséged, fél adagot elég lesz készíteni.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...