2011. november 9.

Fügés pite



Hozzávalók
a pitetésztához: 15 dkg liszt, 7 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, csipet só, 2-3 evőkanál hideg víz;
a töltelékhez: 12,5 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 10 dkg őrölt mandula,1 tojás, 50 ml tejszín, 4 füge, 2 evőkanál mandulaforgács;
a tálaláshoz: 1 evőkanál porcukor;
a piteforma kenéséhez: diónyi vaj



Elkészítése: a tésztához a  vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a csipet sót és annyi vizet, hogy puha tésztát kapjunk. Fóliával letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a a mascarponet kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a tejszínt és végül az őrölt mandulát.
Egy 20 cm-es piteformát vajjal kikenjük, a tésztáz kör alakúra kinyújtjuk és kibéleljük vele. A tölteléket beleöntjük, kirakjuk a negyedekbe vágott fügével és megszórjuk mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
 Porcukorral megszórva tálaljuk.

.

14 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Már több helyen láttam pitét és egyik szebb mint a másik! Gyönyörű lett a tiéd is, én még nem ettem fügét, de olyan sokoldalúan használják a blogokon, hogy egyszer kipróbálom! Nagyon finomnak tűnik, mascarpone, mandula, tejszín és gyümölcs! Jól hangzik! :)

Éva írta...

Nagyon szép guszta ! Jó lehet nagyon ezekkel a finomságokkal !

Jutka írta...

Nagyon jól néz ki, szeretjük is a mascarpónés finomságokat!

trollanyu írta...

Gyönyörű lett a pitéd:) Fügéset még nem ettem, de nagyon kíváncsi lennék az ízére.

Ani írta...

Igen szemgyönyörködtető látvány. Már érzem, mi lesz a lányod sorsa ma...is.)))

Gerdi írta...

De jó! Neked termett a füge? Ettem már frisset, nem is hasonlít az aszalthoz, de sütiben még nem találkoztam vele... Hú, de fincsi lehet!

Blogkonyha írta...

Annyira kívánatosak ezek a gyümölcsös piték! Hamarosan egy körtéset fogok megsütni, kíváncsi leszek az milyen lesz...Ez nagyon guszta!!

Culinaria Ungaria írta...

Kedves Aledám, megint tökéleteset alkottál! Füge, mascarpone és mandula... egyszerüen mennyei!!! :-)
Csak halkan jegyzem meg, mert a cukkínis sütim annyira tetszett a nyáron neked, hogy tegnapelött céklás browniet sütöttem! ;-)

Adél írta...

Barbi:Köszönöm,olyan jó krémes lett a mascarponetól,nagyon ízlett.

Éva: Köszönöm.

Jutka: mi is nagyon szeretjük.

Trollanyu: Finom a nyers füge,de annyira nem meghatározó az íze.

Teakert: Erre azért nem bukik annyira, a gyümölcsös sütikért nem igen van oda...max ha kikaparja belőle a fügét:)

Gerdi: Nem,nincs fügefám sajnos:(..

Illéskrisz: biztos finom lesz a körtés is,én meg azt nem készy161tettem még.

Bianka: Fincsi ám:)

Krisz:Köszönöm:)Máris megyek,kíváncsi vagyok rá.A cukkinis sütitől eléggé féltem ,de belevágtam. Végül nagy kedvenc lett ,5x sütöttem a nyáron.

Ottis írta...

Mutatós nagyon!

tücsi írta...

Gyönyörű a felvétel, gyönyörű a tálalás!!!!
Igazi profi vagy ebben. És mit mondjak a pitéd is gyönyörű:):) Még soha nem vettem fügét, csak aszalta.

Petra írta...

Nagyon guszta. A friss fügét eddig még sohasem kóstoltam, de ez a süti nagyon finom lehet. :)

egycsipet írta...

Remek darab, szép is és minden bizonnyal finom is! :)

Roza írta...

Aledám ez megint valami csodás édesség lett!:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...