2012. február 17.

Kolozsvári töltött káposzta





Hozzávalók: 1 kg savanyított, fejes káposzta, 30 dkg savanyított, gyalult káposzta, 50 dkg darált hús(marha ás disznó vegyesen), 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, só,bors, pirospaprika, 30 dkg füstölt tarja,olaj

 A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük majd összekeverjük a darált hússal és az átmosott , lecsöpögtetett rizzsel. Sóval,borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezzük. A káposztát leveleire szedjük, megormozzuk . Minden levélre egy evőkanálnyi darált húsos masszát teszünk, feltekerjük és két oldalát bedugjuk a káposzta levéllel.Egy edényben rétegesen lerakjuk a töltelékeket,rá a szeletelt füstölt tarját és befedjük gyalult káposztával. Annyi vizet öntünk rá,hogy épp elfedje és lassú tűzön  megfőzzük. Tejföllel tálaljuk.


7 megjegyzés:

Anazar írta...

Az a füstölt tarja igazán nyálcsorgató közte!!

Jutka írta...

Nagyon guszta!

Vicuska írta...

Ó, de szeretem!!!

Csiperke írta...

Mostanában annyi káposztás cuccot teszel fel, hogy nem bírom már tovább. Hétvégén veszek káposztát mert azonnal ennem kell! :))

Blogkonyha írta...

Nagyon tetszik ez a recept, kár, hogy csak szálas káposztám van itthon...Mindenképpen kipróbálom, biztos nagyon finom így is. Hú, most nyakon önteném egy jó adag tejfellel és kenyér nélkül neki állnék...

Rozi írta...

Hát most lennék a vendéged,annyira guszta,nem tudnám kihagyni!

Megfertőztél!

tücsi írta...

A napokban főztem korhelylevest, csak azért, hogy sav.káposztás étel legyen. Imádom a töltött káposztát, főleg a Kolozsvárit. Klasszak a felvételek.:))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...