2012. április 15.

Töltött dagadó


Ötlet Nemvagyokmesterszakacstól , köszönöm,nagyon finom lett.

Hozzávalók a dagadóhoz: 1,5 kg bőrös  dagadó, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, só, bors, őrölt paprika
a töltelékhez: 25 dkg sonka, 4 főtt tojás, 2 nyers tojás, 4 szál zöldhagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, bors
tetejére: füstölt szalonna

Elkészítése: a dagadót éles késsel bevágtam amilyen mélyre csak tudtam, vigyázva hogy a széleinél ne sértsem meg. A fokhagymát megpucoltam, áttörtem és összekavartam a mustárral, az olajjal, a sóval, borssal és őrölt pirospaprikával majd a dagadót kívül-belül  jól bedörzsöltem vele. Fóliával letakartam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap elkészítettem a tölteléket. A zöldhagymát megpucoltam, megmostam és apróra vágtam majd a vajon megdinszteltem. A sonkát  és a kihűlt hagymát ledaráltam, hozzáadtam a 4 lereszelt, főtt tojást, a 2  nyers tojássárgáját, a 2 evőkanál zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyem levelet .Sóval és borssal ízesítettem. Legvégén lazán belekavartam a 2 tojás felvert habját,  majd megtöltöttem  vele a dagadót és a végét bevarrtam. A bőrös felét pengével vékonyan felcsíkoztam és ezzel a felével alulra tettem a tepsibe.Tetejét szalonna szeletekkel  takartam be. Vizet öntöttem alája , lefedtem és 1 órát , lassú lángon pároltam. Ekkor megfordítottam, fél órát  pároltam a másik felén is, majd újabb fél órát fedetlen, míg a bőrös része ropogósra sült . Hidegen szeleteltem és friss zöldséggel tálaltam.



15 megjegyzés:

Kati írta...

De szép:) Már ránézésre is, hát még az íze milyen finom lehet:)

Éva írta...

Csodásan néz ki és az íze valami nagyon finom lehet! Már az említett blogon is megcsodáltam nagyon guszta!

Edó írta...

Mesébe illő,annyira gyönyorű!!

Blogkonyha írta...

Tényleg nagyon guszta lett! Én is megnéztem a másik blogon, ott is remek! Hiába, jó alapokból finomat lehet sütni! Jó a töltelék, el is mentettem!

Gabriella írta...

Anyukám szokott ilyet sütni (én eddig még nem). Olyan szép a tied is - felszeletelve és egyben is. Még nem reggeliztem, hú, de megéheztem ettől a gyönyörű, kívánatos látványtól! :)

Adél írta...

Kati, nagyon finom volt:)

Adél írta...

Köszönöm.

Adél írta...

Edó,köszi :)

Adél írta...

Krisz,köszönöm.Megéri elkészíteni.

Adél írta...

Gabriella :)

tücsi írta...

Húú, ez nagyon csodálatosan néz ki, hát még az íze milyen finom lehet. Nagyon régen készítettem töltött dagadót,szinte már meg is feledkeztem róla. A látvány nagyon meggyőző!:):)

Roza írta...

Nagyon szépen elkészítetted. Csodásan néz ki és biztosan nagyon finom volt:)

Jutka írta...

Nagyon finom, imádom a töltött dagadót :)

Vicuska írta...

Én is ezt a tölteléket használtam, csak kicsontozott csirkecombokba- nagyon tetszett!!! A Tied is! :)

mariadeco írta...

Milyen kivánatos,nagyon fincsi lehetett.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...