2012. június 13.

Pikáns krumplisaláta





Hozzávalók: 1 kg krumpli, 10 dkg zöld olívabogyó, 2 kaliforniai paprika, 1 lila hagyma, 4-5 evőkanál citromlé, 3 evőkanál olíva olaj, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál francia mustár, 1 csokor snidling, só, bors; a tálaláshoz: koktélparadicsom

Elkészítése: A krumplit jól megmossuk és enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Míg fő, elkészítjük a salátalevet. 2 dl vízben elkeverjük a  vékony karikára vágott hagymát, a hosszúkásra vágott kaliforniai paprikát, a felszeletelt olíva bogyót, a felaprított snidlinget, a citromlevet, az olajat, a cukrot, a mustárt, a sót és a borsot. A főtt krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és belekeverjük a salátalébe, majd néhány óráig hőtőben érleljük. Koktélparadicsommal tálaljuk.Önmagában is fogyasztható de kitűnően megy grillhúsok mellé.

5 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon szép színes, és fincsi is. :P

Simone Templar írta...

hmm, érdemes kipróbálni, igen mutatós

Blogkonyha írta...

Aleda ez valami csodaszép! Micsoda pompás saláta! És a színek...

Éva írta...

Nagyon szép , ezek a színek és az íze is nagyon finom lehet!

Csiperke írta...

Ez nagyon finom lehetett! Azt hiszem megvan a holnapi köretünk...:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...