2012. november 27.

Baileys házilag




Hozzávalók: 2 dl tejszín, 4 dl whisky, 40 dkg sűrített tej, 1 evőkanál instant kávé, 2 evőkanál csokoládé szirup, 1 kávéskanál vanília kivonat

Elkészítése: Az instant kávét kevét forró tejszínben feloldjuk, majd az összes többi hozzávalót egy blenderben összeturmixoljuk. Azonnal fogyasztható, de egy pár nap érés mindenképp jót tesz neki. 



Csokoládé szirup   

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 1 dl víz, 0,5 dkg dl kakaó, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só
Elkészítése: a cukrot összevegyítjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a vizet és állandó kavarás mellett 3-4 percig főzzük. Ha besűrűsödött, félrehúzzuk,  hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a sót és a vanília kivonatot. Üvegbe zárva, 2-3 hétig  hűtőben tárolhatjuk.
 



2 megjegyzés:

Katalin írta...

Bársonyosan krémes lehet, a színe is nagyon szép, és biztosan fincsi is....

Culinaria Ungaria írta...

Gyönyörü képek, nagyon meginnám most!! :-) A csokiszirupot hogy készíted?

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...