2012. november 15.

Kolozsvári sertéskaraj


Hozzávalók 4 főre: 80 dkg sertéskaraj, 15 dkg füstölt sertéstarja, 60 dkg savanyú káposzta, 25 dkg paradicsom, 15dkg vöröshagyma, 12 dkg zsír, 4 dl tejföl, só, bors, paprika

Elkészítése:  a serpenyőben felhevített zsíron üvegesre fonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. A karajszeleteket húsverővel kiveregetjük, megsózzuk, és a hagymás zsírba helyezzük. Mindkét oldalán átsütjük, majd meghintjük  pirospaprikával, borssal, rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot és a csíkokra vágott füstölt sertéstarját, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát, és közepes tűzön, fedő alatt készre pároljuk. Amikor a hús puha, ha szükséges, még sóval ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, és melegen tálaljuk. 

Ünnepnapokon, szilveszterkor került terítékre ez a fogás. Ilyenkor volt füstölt disznóhús és savanyú káposzta. A paradicsomot ilyenkor paradicsomlével helyettesítették. 



4 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Egy újabb stílusú étel a savanyú káposztára! Zseniális főétel. Legközelebb ha töltött káposztára vágyunk, így fogom elkészíteni. Nagyon guszta!!!

Anikó írta...

Hmmm, nagyon jól néz ki, új variáció húsra, káposztára.
Ma milyen jó lenne ebédre, úgy sem tudom mit főzzek, káposzta meg mindig jöhet:-)))

Csiperke írta...

Nagyon szeretem a káposztát! Ezt is tuti meg fogom csinálni!

Gabriella írta...

Jaj, ahogy végig olvastam a receptet, meg is éheztem... Pedig így 8 óra körül már annyira nem kellene ennem. :P

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...