2012. december 7.

Eperzselés szaloncukor



Hozzávalók( 24 db): 20 dkg mirelit eper, 4 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 20 gr zselatin; a bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése: az epret egy edénybe tesszük, hozzáadunk 1dl vizet és 1 evőkanál citromlevet, majd 2-3 percig főzzük. A megfőtt epret turmixoljuk vagy villával összetörjük, majd belekavarjuk a mézet és a  zselatint. 5-10 percig hagyjuk a zselatint feloldódni, majd jól összekavarjuk és újból felforrósítjuk. 12x16 cm-es formába öntjük és legalább 5 órát  szilárdulni hagyjuk.  Ha a zselé megkeményedett, 2x4 cm-es darabokba vágjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk (ne hevítsük túl nagyon), majd félrevesszük és állandóan kavarva  langyosra hűtjük, hogy a zselé ne olvadjon meg a túl meleg csokoládétól. Villa segítségével belemártjuk a szaloncukrokat és sütőpapírra tesszük dermedni. Selyempapírba, majd vékony, színes papírba csomagoljuk.



5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek, két éve én is csináltam hasonlót, almás fahéjas zseléset....

gionetta írta...

Na, a végén még nekifogok szaloncukrot gyártani! Annyira szépek és szeretjük az epret! :-))

tücsi írta...

Idén én is szerettem volna szaloncukrot készíteni, de megint nem jött össze. Jó pár receptem van, ez a gyönyörűség is oda kerül. Lehet, hogy karácsony után az új évben kipróbálom!:)) Nagyon klasszak a fotók!!!:-))

trollanyu írta...

Csodása a cukorkák:) De ennek már biztos, hogy nem fogok nekiállni, akármennyire csábítóak is legyenek:)

Gabriella írta...

Imádom a felső képet, annyira hangulatos, és aranyos. :o)
Fincsi lehet a szaloncukor is... :P

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...