2012. december 9.

Kókuszos szaloncukor



Hozzávalók: 2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, fél  vaníliarúd, 10 dkg kókuszreszelék; a bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése: a tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait, majd felforraljuk. Ekkor beletesszük a kókuszreszeléket és addig főzzük, míg a massza besűrűsödik. 2-3 órára lehűtjük, majd kiskanálnyi adagokat veszünk a masszából, szaloncukorrá formázzuk és visszatesszük a hűtőbe. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a szaloncukrokat fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokoládéba, hagyjuk, hogy a fölösleg lecsöpögjön, majd dermedésig hungarocelbe szúrjuk. Ha a csokoládébevonat megszilárdul, selyempapírba és alufóliába csomagoljuk.
 

Baton Bounty de casă                             

Ingrediente: 200 ml smântână dulce pentru frișcă, 4 linguri zahăr pudră, semințe din jumătate păstaie de vanilie, 100 g nucă de cocos; pentru glazură: 150 g ciocolată neagră, 3 linguri ulei.

Prepararea: Se adaugă zahărul pudră și semințele de vanilie în smântâna dulce, se pune pe foc și se aduce la punctul de fierbere. În acel moment, se adaugă nuca de cocos și se fierbe până când compoziția se îngroașă. Se lasă la răcit timp de 2-3 ore, după care se ia câte o lingură din compoziție și se dă formă lunguiață de baton. Se lasă la rece peste noapte. A doua zi se topește ciocolata pe bain-marie, se amestecă cu uleiul și se glasează batoanele. 


4 megjegyzés:

Anazar írta...

Hmmm, ez aztán a karácsonyi csemege!!!

Csiperke írta...

Na, egy újabb elkészítendő finomság! Már mentem is...:)

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted mennyi ideig állnak el, mármint a tejszín miatt?

Gabriella írta...

Gyerekkoromban ez volt a kedvenc szaloncukrom... tulajdonképpen még most is szívesen eszegetem. :o) Gyönyörű a kép!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...