2012. december 20.

Sörös csülökpaprikás


Hozzávalók: 1 sertéscsülök,  1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 dl sör, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika;
 a körethez: 80 dkg krumpli, 1 csokor petrezselyem levél, só

Elkészítése: A csülköt kicsontozzuk, a húst a bőrével együtt kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd félrehúzzuk és belekeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és folyamatosan keverve, fehéredésig pirítjuk. Ekkor beletesszük a csülökcsontot is és felöntjük a sörrel és annyi vízzel , hogy épp ellepje. Sóval, borssal és az áttört fokhagymával ízesítjük, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk, utána pedig zsírjára sütjük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, hozzáadjuk a tejfölt és belekavarjuk az ételbe, majd jól kiforraljuk. Tálaláskor a csontot kivesszük, a paprikást pedig sóban főtt, petrezselymes krumplival tálaljuk. 



2 megjegyzés:

Anikó írta...

Adélkám te újabban csupa olyan ételt készítesz ami nagyon a fogam alá való, csak nyelek itt, ez is valami isteni látvány és szerintem még szilveszteri vacsorára is elmenne, nem kell mindig ropogós malacsült sem, nem igaz ??? Nagyon guszta ez a sörös-csülkös:-))))))

orsi írta...

Egyetértek Anikó, szerintem is elmehet szilveszteri vacsorára, nekem is csurog a nyálam :) Ha már ilyen ügyes vagy, szerencsét próbálhatnál itt is :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...