2013. január 11.

Farsangi részeges csirkecomb

 
Hozzávalók: 2 egész csirkecomb, 5 dkg császárszalonna, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, só, bors, paprika, majoránna; 
a körethez: 40 dkg krumpli, só,1 ecetes pritaminpaprika;
 a tálaláshoz: savanyú uborka


Elkészítése: a csirkecombokat megmossuk és jól bedörzsöljük sóval, borssal, kevés paprikával és majoránnával, majd a császárszalonnával körbetekerjük. Sütőtálba rakjuk, ráöntjük a bort és kevés vizet. A vajat elosztjuk a hús körül, majd alufóliával lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és addig pirítjuk, míg a császárszalonna ropogósra sül. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és összekeverjük egy kevés pecsenyelével, majd megszórjuk az apróra vágott ecetes paprikával. A csirkecombokat krumplival és savanyú uborkával tálaljuk.
A kész ételt fedjük le és ha van rá idő, akkor 30 percig, de minimum 15 percig pihentessük, hogy az ízek jól összeérjenek.
 


Jó minőségű, száraz fehérbort használjunk, mert az kiemeli az étel zamatát, míg egy gyenge minőségű bor elrontja azt. A bort mindig a főzés elején adjuk az ételhez, ha pedig pároláshoz használjuk, akkor fokozatosan adagoljuk, mindegyre pótolva az elpárolgott mennyiséget. A boros ételekhez zsiradékként vajat adjunk, a kettő együtt egy  pikáns és krémes mártást képez majd.





Megjelent a Konyhatündér januári száma !!


3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta! Istenien néz ki!

tücsi írta...

Ma nem főztem, így aztán nagyon éhes lettem..... a látványtól!!!! Ez isteni!!!:)

fibyke77 írta...

Hétvégén megsütöttem...Isteni finom lett :))) Nagyon szépen köszönöm!
Szuperek a receptjeid és gyönyörűek a fotók:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...