2013. január 6.

Kinder pingvin torta


Drága kislányom 17. születésnapjára, az örök kedvence: Kinder torta

2013. szept. 27




Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 15 dkg cukor, 1vanília cukor, 3 evőkanál finomra szitált zsemlemorzsa,  3 evőkanál, liszt, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál méz, csipet só, 1 sütőpor, 0,3 dl tej, 0.3 dl olaj
Krém: 3 dl tejszín, 10 g zselatin, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál méz
Középső csokiréteg: 10 dkg csokoládé, 8 dkg vaj, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál olaj
Felső csokiréteg: 8 dkg csokoládé, 5 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál víz Tetejére: 5 dkg csokoládé forgács

   A tésztához a tojások sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral majd beledolgozzuk a mézet, a zsemlemorzsát, a kakaót, a lisztet, majd a legvégén az olajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk az előbbibe. A masszát elfelezzük és 26 cm-es tortaformában,180 fokon 15-20 perc alatt, két lapot sütünk.
  A krémhez a zselatinra fél dl vizet öntünk és duzzadni hagyjuk, majd felmelegítjük és kissé visszahűtjük.A tejet összevegyítjük a mézzel. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a mézes tejjel és a zselatinnal.3 részre osztjuk (két egyforma középre  és egy kisebb rész a tetejére.)
  A középső  és felső csokiréteghez a hozzávalókat összeolvasztjuk és többször átkeverve kihűtjük, annyira, hogy kenhető legyen.
A tortát összerakjuk és a tetejét megszórjuk  csokoládé forgáccsal.


Tort Kinder Pingui

Ingrediente:

pentru două foi cu cacao: 6 ouă, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri pesmet fin, 3 linguri făină, 3 linguri pudră de cacao, 3 linguri miere, un praf de sare,  1 plic praf de copt, 30 ml lapte, 30 ml ulei

pentru cremă: 300 ml frișcă lichidă, 10 g gelatină, 3 linguri lapte, 2 linguri miere

pentru startul de ciocolată din mijloc: 100 g ciocolată amăruie, 80 g unt, 2 linguri lapte, 2 linguri ulei

pentru al doilea strat de ciocolată: 80 g ciocolată amăruie, 50 g unt, 1 lingură ulei, 2 linguri zahăr pudră, 1 lingură apă

pentru ornat: 300-400 ml frișcă licidă.

Prepararea:

1.      Pentru foi se mixează gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat, după care se adaugă mierea, pesmetul, făina amestecată cu cacaua, sarea și praful de copt, apoi uleiul și laptele, iar la final se încorporează albușurile bătute spumă.

2.      Compoziția se împarte în două, se coc două foi într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm, timp de 15-20 minute la 180 grade.

3.      Gelatina se hidratează cu 50 ml apă, după care se încălzește până devine fluidă.

4.      Ingredientele celor două straturi de ciocolată se pun în vase separate, se încălzesc la foc moderat până când se omogenizează, după care se iau deoparte, se lasă la răcorit până se îngroașă puțin(ciocolată amăruie, o glazură mai groasă).

5.      Laptele se amestecă cu mierea.

6.      Se bate frișca, la final se tornă treptat amestecul de lapte și miere, iar la final se încorporează gelatina.

7.      Prima foaie se pune în forma de tort, se unge jumătate din cremă, se întinde stratul de ciocolată din mijloc, peste care se întinde crema rămasă. Se așază a doua foaie, peste care se întinde al doilea strat de ciocolată.

8.      Tortul se pune la rece peste noapte. A doua zi se ornează cu frișcă bătută, se decorează după plac. 



 Itt    sütemény formájában is.


Boldog szülinapot Drága férjecském :) 2013. jan. 6.





16 megjegyzés:

teller-cake írta...

Isten éltesse a Férjedet sokáig!
Szuper ez a recept, lehet hogy ezt készítem el Veronikám közelgő névnapjára...:)

Barbi konyhája írta...

Nagyon sok boldog születésnapot kívánok a férjednek! :)
Elkényezteted, isteni fonom tortát sütöttél neki!!!

Blogkonyha írta...

Boldog Szülinapot a férjnek! Igazán finom és mutatós tortát sütöttél neki!

Adél írta...

Köszönöm, Lányok, annyira nem lett mutatós, de ez a család kedvenc tortája, így gyakran sütőm :)

Éva írta...

Isten éltesse a férjedet nagyon sokáig! Nagyon szép, mutatós és biztos nagyon finom ez a torta!

Csilla írta...

Isten éltesse a Férjed!! :) Huhh azt elhiszem, hogy ez a kedvencetek, nagyon fincsi lehet, már a látvány magáért beszél! :)

Gabriella írta...

Isten éltesse a férjedet! :)

Mindig olyan szépséges tortákat készítesz... és milyen finomak lehetnek! :P

marisz57 írta...

Nagyon szép és finom tortával köszöntötted a férjedet!
Csatlakozom, én is kívánok neki sok boldog születésnapot, sok hasonló tortával!

gionetta írta...

Isten éltesse a Párod! Csoda klassz torta, hiába van cukormérgezésem a karácsony után, csak megkóstolnám! :-))

teller-cake írta...

Aleda, csak azt szeretném megkérdezni, hogy a tej és olaj mennyisége tényleg csak 0,3dl, nem 3 dl? Bocs, csak kicsit keveslem a mennyiséget, bár 3dl-nek meg lehet hogy sok...

Roza írta...

Gyönyörű, csodálatos torta!:)
Isten éltesse a párodat!!

Adél írta...

Köszönöm szépen a jókívánságokat :)
Teller cake: igen, 0,3 dl olaj, illetve tej kell csak bele.

teller-cake írta...

Köszönöm! :)

Névtelen írta...

Véletlen bukkantam a receptre,a gyerekeim imádják.Köszönöm

Névtelen írta...

Ezen recept alapján a sütiből nem lett semmi. ( tésztája egy olajos szivacs lett, ami landolt a szemetesben.) Ugyanakkor egy másik recept alapján tökéletes lett és a vendégeimnek borzasztóan ízlett. ( piskótatésztával cseréltem ki és a krémet tejszínes pudinggal turbóztam meg )

Adél írta...

Ebben a receptben 0,3 dl olajat használtam, vagyis 30 ml. Egy evőkanál 15 ml, tehát 2 evőkanál olajat kellett használni. Igazán nem értem, hogy ennyi mennyiségű olajjal 6 tojáshoz, hogyan lehetett a végeredmény egy olajos szivacs? Nem lehet, hogy nem mértél jól valamit?
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült :(

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...