2013. március 26.

Lestyános vöröskáposztafőzelék




Hozzávalók: 1 fej vöröskáposzta, 1 szeletelt sertéscsülök, 2 vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 konzervparadicsom, 2-3 evőkanál olaj, 2 evőkanál paprikakrém, só, bors, szemesbors, fűszerpaprika, babérlevél, 1 csokor lestyánlevél; a tálaláshoz: 2 dl tejföl

Elkészítése: A csülköt megmossuk, enyhén sós, hideg vízben főni tesszük a cikkekre vágott hagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel és 5-6 szemesborssal együtt. Mikor a hús majdnem készre főtt kiszedjük, a levét pedig átszűrjük. A megmaradt hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre dinszteljük, majd félrehúzzuk és belekavarjuk a fűszerpaprikát, a paprikakrémet és a kockára vágott konzervparadicsomot a levével együtt. A káposztát metéltre vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kevés húslével, majd lassú lángon, többször megkavarva puhára főzzük. A végén beletesszük az apróra vágott lestyánlevelet és összeforraljuk, majd a főtt csülökszeletekkel és tejföllel tálaljuk.  


Ha van rá lehetőség, a káposztát főzzük bográcsban.
 

3 megjegyzés:

Márti írta...

Érdekes íz-kombináció!

Kati írta...

Még sosem ettem vöröskáposzta főzeléket, de megkóstólnám:)

Anikó írta...

Hát ilyet, mindig készítesz valami meghökkentőt Adél, a lilakáposztát én csak párolva sültekhez, főleg kacsához, oldalashoz szoktam, vagy télen-nyáron salátának nyersen és leforrázva köményesen-hagymásan-ecetesen, főzeléknek még csak nem is hallottam róla, de miért is ne, nem lehet rossz, el tudom képzelni amúgy "lucskosan" készítve is sertéshús kockákkal együtt főzve, de a csülökkel is klassz:-))))A csülök egyébként nyers vagy füstölt volt?? És milyen egészséges a vöröskáposzta is, mint ahogy minden káposzta az:-))))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...