2013. április 1.

Zöld fűszeres bárányborda





Hozzávalók: 12 szeletnyi bárányborda egészben, 15 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, 4 szál zöldhagyma, 2 szál fokhagyma a zöldjével együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 rozmaring ág, 1 kávéskanál kakukkfű, só, bors

Elkészítése: A hagymákat és a zöldfűszereket apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a sóval és a borsóval, majd jól bedörzsöljük vele a csontos karajt. Megfelelő méretű tepsibe tesszük, a húst beborítjuk a szeletekre vágott füstölt szalonnával, fóliával letakarjuk és 3-4 órára pácolódni hagyjuk. Sütés előtt kevés vizet öntünk alája és forró sütőben, 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra pirítjuk. 15 percig pihenni hagyjuk, majd a bordák mentén felszeleteljük. Krumplipürével tálaljuk, a húst pedig meglocsoljuk bő szaftjával.



1 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Húsvétkor a sonka elmaradhatatlan ,de bárány nélkül nem az igazi ! Nagyon finom lehet ez a bárány , már rég áhítozom egy ilyen sültre ,de ez most még nem jött össze ,-egyre nehezebb beszerezni nálunk a bárányt -talán majd jövőre !

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...