2013. június 5.

Pulykacsíkok masnitésztával - Fő az egészség! mozgalom




 
Marisztól kaptam a felkérést, hogy vegyek részt a Fő az egészség! mozgalomban, amelyet Selectfood több mint két éve indított útjára, és azóta már sok blogger részt vett benne.

A mozgalom szabályai:

A felkérést kapó személy egy egészséges, vagy a hagyományos elkészítési módnál egészségesebben elkészített ételt publikál a blogján vagy honlapján a mozgalom logójával együtt.

Az étel típusa szabadon választható, lehet bármi ami belefér a Fő az egészség! kategóriába.

Akik kedvet éreznek hozzá, azok a recepttel együtt egészséges főzési tippekről, vagy alapanyagokról is írhatnak, vagy felhívhatják az olvasók figyelmét az egészségtelen alapanyagokra, élelmiszerekre.

A felkérést a recept és a kép megjelenítésekor tovább kell adni 2-3 - kötöttségek nélkül - kiválasztott bloggernek. Ez történhet e-mailben, megjegyzésben, ahogy kényelmes.

 Az én receptem a következő: 


Pulykacsíkok masnitésztával

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű masnitészta,  50 dkg pulykamell, 3 szál zöld fokhagyma,  1 evőkanál kókuszzsír, 1 evőkanál étkezési keményítő, 3 dl sovány tejszín, 1 citrom, só, bors

Elkészítése: A zöldfokhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk. A kókuszzsírt felmelegítjük és a fokhagymát átforgatjuk rajta, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykahúst és fehéredésig pároljuk. Megszórjuk sóval és borssal, felöntjük egy kevés vízzel és puhára főzzük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejszínnel, ráöntjük a húsra és felforraljuk. Eloltjuk a lángot és citromlével ízesítjük. A masnitésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a pulykahússal tálaljuk. 
 


 Továbbadom Edónak  és  Edithnek   tőlük van mit tanulni ebben a témában(is).

4 megjegyzés:

sedith írta...

Ó, megtisztelő, amit a bejegyzésed végére írtál. Annyi igaz belőle, hoyg nagyon igyekszem kicsit másképp főzni (bizonyos dolgokban), mint nagyanyáink tették, de az az igazság, hoyg lassan belátjuk, hogy talán ők jobban csinálták mindezt.

A mozgalomban szívesen részt veszek, köszönöm, hogy rám (is) gondoltál. :)

Éva írta...

Nagyon guszta és finom tésztás ételt készítettél!

Edó írta...

Köszi szépen Adél,szívesen csatlakozom,szerintem nagyon jó ötlet!:)

Blogkonyha írta...

Jöhet nekem is! Szeretem... :o)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...