2013. augusztus 30.

Paradicsomos újkrumplifőzelék disznósülttel



Hozzávalók:  50 dkg újkrumpli, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld; a disznósülthez: 50 dkg disznócomb, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszepaprika

Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott újkrumplit meg a héjától megpucolt, apróra vágott paradicsomot, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Addig fűzzük, míg a krumpli megpuhul. Ekkor a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel meg egy kevés vízzel és behabarjuk vele a főzeléket. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk. A sülthez a húst szeletekre vágjuk, megszórjuk a sóval, a borssal meg a fűszerpaprikával és egy sütőtálba rakjuk. Meglocsoljuk kevés olajjal, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Lefedjük és 35-40 percig, lassú tűzön pároljuk, míg a hús megpuhul és szaftjára sül. Krumplifőzelékkel tálaljuk. 


2 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Összecsordul a nyál a számba , Pavlov effektus , nagyon rég nem ettem ezt a finom ételt .Azonnal felveszem az étlapomra !

Flögi írta...

Érdekes módon, én megszokásból valahogy, csak fasírthoz szoktam krumplifőzeléket csinálni, paradicsom nélkül, ugyanazokkal, amiket te írsz, plusz babérlevéllel. Jó régen volt már. üdv

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...