2013. szeptember 17.

Zelleres marhapörkölt






Hozzávalók: 80 dkg lábszár, 5 dkg szalonna, 2-3 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 2 paradicsom, 1 zellergumó, 2 dl must(szőlőlé), só, bors fűszerpaprika, őrölt kömény

Elkészítése: A szalonnát  kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a szalonnazsírhoz és megpároljuk. Belerakjuk a felkockázott marhahúst és erős lángon addig pirítjuk míg kérget kap. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, megsózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a borssal meg a köménnyel, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és jól összekavarjuk. Lassú tűzön a saját levében pároljuk, ha szükséges kevés meleg vízzel pótoljuk. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, a zellert pedig lereszeljük. A paradicsomot 1 percre forró vízbe rakjuk, majd héját lehúzzuk és apróra vágjuk. Félidőben hozzáadjuk a zöldségeket a pörkölthöz, ráöntjük a mustot és addig főzzük tovább, míg a hús omlósra puhul és sűrű szaftja lesz. Ekkor levesszük a tűzről, lefedjük és 30 percig pihentetjük. Nokedlivel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...