2013. szeptember 2.

Zöldséges csirkemelltokány

A csirketokány egy könnyebb és egészségesebb variációja a tokányoknak. Szaftja selymes a hozzáadott tejszíntől. Készíthetjük pulykamellből is, és ízlés szerint bármilyen zöldséget tehetünk bele.




Hozzávalók:  60 dkg csirkemell, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis karalábé, 5 dkg zöldborsó, 2 paradicsom, 1 dl tejföl, kevés olaj, só, bors, majoránna; 30 dkg csőtészta

Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámozzuk,  apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal meg kevés majoránnával és ha szükséges, kevés víz hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús meg a zöldségek puhára főnnek. A végén a tejfölt kevés szafttal összekeverjük, rátöltjük a tokányra és kiforraljuk. A csőtésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.


1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, annyira hogy szinte megkívántam! Nagyon szeretem az ilyen tésztákat !

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...