2013. december 22.

Francia saláta tortába álmodva

Hozzávalók: 25 dkg marhahús, 5 szál sárgarépa, 3 szál petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 krumpli, 10 dkg zöldborsó, 2 tojás, 2-3 savanyú uborka, 1 evőkanál mustár, só, bors a majonézhez: 1 tojás sárgája, 1 kávéskanál mustár, 2 dl olaj, só; a díszítéshez: 2 evőkanál majonéz, savanyú uborka, 1 főtt tojás.

Elkészítése: A marhahúsból meg a zöldségekből a zöldborsó kivételével húsleves alaplevet főzünk, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A zöldborsót enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A tojásokat keményre főzzük, majd héját lepucoljuk. A majonézhez egy főtt tojássárgát villával összetörünk, hozzáadjuk a nyers tojássárgát, a mustárt meg a sót és állandó kavarás mellett vékony sugárban hozzáöntjük az olajat. A kihűlt zöldségeket, a húst, a savanyú uborkát meg a főtt tojásokat kis kockára vágjuk, az egészet egy nagyobb tálba rakjuk és hozzáadjuk a zöldborsót, a mustárt meg a majonézt(egy keveset hagyunk a díszítéshez is). Sózzuk, borsozzuk, majd összekavarjuk. A masszát egy tálaló gyűrű segítségével torta alakúra formázzuk és vékonyan bevonjuk a megmaradt majonézzel  Tetszés szerint díszítjük.

8 megjegyzés:

María írta...

Fantasztikus ötleteid vannak :)!! Megint csodásat alkottál!!

Mrita írta...

Újra és újra csodákat alkotsz!
Áldott, Békés Karácsonyt!

Flögi írta...

Hihetetlenül gyönyörű!!! És hogy miylen ötletes, arról ne is beszéljünk! Csodás! Szép Karácsonyt kívánok neked és családodnak!

marisz57 írta...

Bámulatosan szép és kívánatos!
Az érdekelne, hogy tartja meg a formáját, ha levesszük a tortagyűrűűt, hiszen nincs benne zselatin vagy egyéb fixáló anyag?

Anazar írta...

Csodásan díszítetted Aleda!!

Marina írta...

Bellissima torta,chi sa come era buona. Grazie per esserti iscritta come mia follower che ricambio volentieri.

Névtelen írta...

Írigylésreméltóan kreatív vagy! :)))
Az engem is érdekelne, hogy tartotta meg ilyen szépen a formáját?

Boldog Új Évet Neked!

Adél írta...

Köszönöm, BUÉK Mindenkinek!

Fel sem vetődött az a probléma, hogy ne tartaná meg a formáját, hisz a majonéz akár egy ragasztó működött ebben az esetben.
Egy 18 cm-es gyűrűt használtam(kapcsos tortaforma gyűrűje), azt rátettem egy nagy, lapos tányérra és kb. 5-6 cm magasságban egy evőkanál segítségével belenyomkodtam a saláta masszát és tetejét elsimítottam. Ekkor a gyűrűt könnyedén kissé jobbra-balra mozgattam és lassan felhúztam. A saláta ott maradt, egyáltalán nem esett szét. Egy késsel még megigazítottam körben a szélét, hogy teljesen sima felülete legyen és vékonyan bevontam a majonézzel.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...