2013. december 13.

Pulykaragú leves



Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 15 dkg zöldborsó, 1-1,2 l csontalaplé, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, bors, tárkonyecet, tárkony

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst és többször megkeverve, fehéredésig pirítjuk. Közben megpucoljuk a zöldségeket, karikára vágjuk, hozzáadjuk a húshoz és megpároljuk. Felöntjük csontalaplével, sózzuk, borsózzuk és puhára főzzük. Mikor a hús és a zöldségek majdnem megfőttek, hozzáadjuk a zöldborsót meg az apróra vágott tárkonyt és készre főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, kevés lével hőkiegyenlítjük, ráöntjük a levesre és kiforraljuk. Tárkonyecettel savanyítjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...