2014. január 15.

Kolbászos mini pizzák




Hozzávalók a pizzatésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő; a feltéthez: 2 szál füstölt kolbász, 15 dkg fetasajt, 12 dkg  füstölt sajt, 2 dl pizzaszósz vagy ketchup, 2 csípős paprika, 1 kaliforniai paprika

Elkészítése: A pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben és hozzákeverjük a sót, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk, majd kinyújtjuk és 8-10 cm-es körökre szaggatjuk. A megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és szintén kiszaggatjuk(kb. 18-20 mini pizza lesz). A pizzákat lekenjük a szósszal, kirakjuk a szeletekre vágott kolbásszal meg a fetasajttal és ráreszeljük a füstölt sajtot. A csípős paprikát szeletekre, a kaliforniait apróra vágjuk és szétosztjuk a pizzákon. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15- 20 perc alatt megsütjük. Melegen tálaljuk. 


1 megjegyzés:

Éva írta...

Most aztán nagyon megkívántam a pizzát. Nagyon guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...