2014. január 7.

Lencsefőzelék pikáns kolbásszal





Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1+1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2+1 evőkanál olaj, 1 evőkanál paprikakrém, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 2 evőkanál tejföl, só, bors, fűszerpaprika, 2 babérlevél, 50 dkg pikáns kolbász

Elkészítése:  A lencsét megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megpucolt és egészben hagyott hagymát, a fokhagymát meg a babérlevelet és puhára főzzük, majd leszűrjük. A megmaradt hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon, kevés víz hozzáadásával többször zsírjára sütjük. Megszórjuk a liszttel meg a fűszerpaprikával, összekavarjuk, felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet, kevés őrölt borsót meg a lencsét és kiforraljuk. Ha túl vastag, kevés vízzel hígítjuk. Mikor megfőtt, félrehúzzuk és belekavarjuk a tejfölt, majd 15 percig pihentetjük. Eközben a kolbászokat kevés zsiradékon pirosra sütjük és a lencsefőzelékkel tálaljuk. 


1 megjegyzés:

tücsi írta...

Nagyon guszta, a fiaim kedvence úgy ahogyan van!!!!:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...