2014. január 8.

Télikaralábé leves



Az alábbi levest nagymamám szokta főzni téli napokon. Füstölt csontból készített alaplevet hozzá, a  télikaralábét meg a zöldségeket lereszelte, hisz ez nem annyira zsenge, mint tavaszi társa, így már nagyon hamar megfőtt.  


Hozzávalók: 1 kisebb füstölt csülök vagy füstölt csont, 1 fej télikaralábé, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2+1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, só ; a tálaláshoz: 2 dl tejföl


Elkészítése: A füstölt csülköt megmossuk, felöntjük vízzel és főni tesszük. Mikor puhára főtt, a csülköt kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát és a zöldségeket meghámozzuk, a hagymát apróra vágjuk és a zöldségeket pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az olajat felhevítjük és a hagymát meg a zöldségeket megdinszteljük rajta, majd felöntjük a csülöklével és megfőzzük. Vigyázat, nagyon hamar megfő! A megmaradt olajon világosra pirítjuk a lisztet és felöntjük kevés csülöklével, csomómentesre kavarjuk és berántjuk vele a levest. Ha szükséges, kevés sóval ízesítjük és kiforraljuk. A csülökhúst kis kockákra vágjuk és visszatesszük a levesbe. Tejföllel tálaljuk. 


  

2 megjegyzés:

Anikó írta...

De finomak is ezek az egyszerű ételek, mindet imádom:-))))

Barbi konyhája írta...

Ilyen levesekkel ellenék örökké! Nagyon szép fotó megint! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...