2014. február 15.

Zöldséges ágyon sült majoránnás csirkecomb








Hozzávalók 2 személyre: 2 csirkecomb, só, bors, fűszerpaprika, majoránna; a zöldségágyhoz: 2 sárgarépa, 1 póréhagyma, 3 dkg vaj

Elkészítése: A csirkecombokat az előbbi páckeverékkel jól bedörzsöljük, majd 2 óráig érlelődni hagyjuk. Közben a zöldségeket megpucoljuk, karikára vágjuk és egy tál aljára szórjuk. A vajat szétosztjuk rajta, megsózzuk és megszórjuk kevés majoránnával. A pácolt csirkecombokat ráhelyezzük, megszórjuk sóval, fűszerpaprikával meg majoránnával és aláöntünk 0,5 dl vizet. Fóliával lefedjük és forró sütőben, többször meglocsolva a saját levével  pirosra sütjük. A megsült csirkecombokat rizzsel és a velesült zöldségekkel tálaljuk. 


 
Gyors páclé csirkehúshoz
Hozzávalók: 1 citrom, 1 kávéskanál méz, 5 cikk fokhagyma, kb.3-4 evőkanál olaj, bors, majoránna vagy rozmaring
Elkészítése:  A citrom héját lereszeljük, a levét kiszorítjuk. Hozzátöltünk ugyanannyi olajat, belereszeljük a citrom héját és belekavarjuk a mézet. A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük és hozzáadjuk a pácléhez. A csirkehúst mindegyik felén megszórjuk frissen őrölt borssal és a zöldfűszerrel, majd jól dörzsöljük be az olajos páckeverékkel. A hús fölött közvetlenül fóliával lefedjük és min. 1-2 órára pácolódni hagyjuk, de van rá idő, akár 24 órát is hagyhatjuk benne. 

1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon szép és guszta, Adélka!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...