2014. március 27.

Ropogós vitaminsaláta






Hozzávalók: 25 dkg vegyes salátakeverék, 20 dkg csirkemell, 15 dkg koktélparadicsom, 2 szál zöldhagyma, 2 szelet kenyér, 2 dl joghurt, 1 citrom, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál mogyoró, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors

Elkészítése: A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk a borssal és a felhevített olajon hirtelen megsütjük, majd félretesszük. A salátakeveréket megmossuk, ha szükséges kisebb darabokra tépkedjük. A paradicsomot meg a zöldhagymát is megmossuk, majd cikkekre illetve karikára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a salátát, a paradicsomot, a zöldhagymát meg a csirkemellet, megszórjuk a mogyoróval  és ráreszeljük a citrom héját . Az öntethez a joghurtba  belekeverjük a mézet meg a citrom kifacsart levét és meglocsoljuk a salátát. A kenyeret megpirítjuk, kockákra vágjuk és a saláta mellé kínáljuk. 
Megjegyzés: A megsült csirkehúst hagyjuk kihűlni és csak hidegen keverjük a salátába, másként a saláta levelek összeesnek és elveszítik roppanóságukat. Hús helyett használhatunk főtt tojást vagy vékonyra szeletelt sonkát is.




1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Micsoda jó kis salátát dobtál össze...Imádom. Pont így! Guszti nagyon!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...