2014. április 9.

Kókuszos-epres torta-Tort cu căpșuni și cu nucă de cocos



 Hozzávalók :
a piskótához: 6 tojás fehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál kókuszreszelék, 1/2 tasak sütőpor
a krémhez: 6 tojás sárgája, 6 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 50 dkg eper
a díszítéshez: 2 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 5-6 szem eper, 2-3 evőkanál  kókuszreszelék, citromfű

Elkészítése:
A piskótához a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet meg a kókuszreszeléket és összekavarjuk. 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgáját összekavarjuk a cukorral meg a pudingporral és felöntjük a tejjel, majd sűrűsödésig főzzük. Közvetlenül a tetejére fóliát teszünk és hagyjuk magától kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük(nem forraljuk), a tejszínt felverjük, az epret pedig megmossuk, kicsumázzuk és felvágjuk. A kihűlt pudingos tojáskrémbe belekavarjuk előbb a zselatint majd a tejszínhabot és végül beleforgatjuk az epret. Egy félgömb alakú tálat fóliával kibélelünk, belesimítjuk a krémet és befedjük a piskótával. 4-5 órára hűtőbe tesszük dermedni.

A tortát tálcára borítjuk, bevonjuk a felvert tejszínnel és megszórjuk a kókuszreszelékkel. A torta pereménél körbe tejszínhabbal, a tetejét pedig eperrel és citromfű levéllel díszítjük, majd megszórjuk kevés kókuszreszelékkel.


Tort cu căpșuni și cu nucă de cocos

Ingrediente:  pentru blat: 6 albușuri, 6 linguri de zahăr, 2 linguri făină, 3 linguri nucă de cocos, ½ plic praf de copt; pentru crema spumă: 6 gălbenușuri, 6 linguri zahăr, 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie, 500 ml lapte, 200 ml smântână pentru frișcă , 10 g gelatină, 500 g căpșuni; pentru decorare: 200 ml smântână pentru frișcă, 3 linguri zahăr fin, 3-4 linguri nucă de cocos, 5-6 căpșuni, frunze de lămâiță.

Prepararea: Pentru blat se bat spumă albușurile cu zahărul, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și nuca de cocos. Se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Se scoate și se lasă să se răcească.  Pentru cremă se amestecă gălbenușurile cu zahărul și praful de budincă, se toarnă laptele și se fierbe până când se îngroașe. Se lasă să se răcească. Căpșunile se spală se taie mărunt, jumătate din ele se zdrobesc cu furculița. Gelatina se înmoaie în 50 ml apă, se încălzește până la dizolvare(nu se fierbe!), iar frișca se bate. Se amestecă gelatina în crema răcită, apoi se încorporează cu grijă frișca iar la sfârșit căpșunile. Se căptușește un bol sau un castron cu fundul rotunjit cu folie alimentară, se toarnă crema în el și se acoperă cu blatul. Se apasă puțin cu grijă și se pune la rece pentu 4-5 ore. Se acoperă bolul cu o tavă rotundă și cu o mișcare bruscă dar sigură se întoarce tortul pe tavă. Se scoate cu grijă folia. Se bate smântâna pentru frișcă cu zahărul, se îmbracă cu ea tortul și se presară cu nucă de cocos. Se decorează cu felii de căpșuni și frunze de lămâiță.





2 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, a torta és a képek is egyszerűen gyönyörűséggel töltik el az embert! Csodás!

Gabriella írta...

Hmmm, milyen finom lehet...
Csodaszépek a tulipánok is.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...