2014. június 26.

Szendvics borjúvagdaltból Dubarry módra



Mindannyian  nap mint nap szembesülünk az örökös problémával: mit is csomagoljak holnapra a gyerekeknek, a férjnek és saját magamnak is? Bármennyire választékos is a felhozatal a felvágottas, sajtos és vajkrémes pultoknál, annál inkább szembesülünk vele, hogy egyik sincs az ínyünkre. A velük készített tízórait csak ímmel-ámmal fogyasztjuk, vagy rosszabb esetben bontatlanul visszük haza, miközben azon jár az eszünk, de finom is volt a tegnapi ebéd vagy vacsora. Bizonyára szívesen csemegéznénk el a megmaradt részét tízóraiként, vagy ha nem maradt, azzal a befektetéssel, amit a felvágottakra és társaira  költünk, egy főétel hozzávalóit is be tudjuk szerezni. Igaz, hogy kis munka is adódik még vele, de ebédhez készíthetünk egyből dupla adagot, hogy másnapra is jusson belőle. Egy új ötlet ötlet ahhoz, hogy kedvükre tízóraizzanak, szünet után pedig jóllakottan és elégedetten folytassák a dolgukat!  

Hasonló ötletek: 

Gombás brokkolis gratin szendvics  

Cigánypecsenye szendvics köntősben  




Hozzávalók 4 személyre: 4 zsemle, 40 dkg borjúhús, 1 kis fej karfiol, 4 szelet sajt, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 2 evőkanál olaj, majoránna, só, bors: továbbá: saláta, paprika

Elkészítése: A borjúhúst ledaráljuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a mustárt, sóval és borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk. Négy felé osztjuk, és korong alakúra formáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és meglocsoljuk olajjal. Előmelegített sütőben, 15 percig sütjük. Eközben a karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben, 3-4 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A tepsit kivesszük a sütőből, a vagdalt korongokat egy lapátkanál segítségével átfordítjuk, ráhelyezzük a karfiolrózsákat és lefedjük egy-egy szelet sajttal. Megszorjuk a majoránnával és visszatoljuk a sütőbe, újabb 15 percig sütjük-pirítjuk. A zsemléket kettévágjuk, aljára salátalevelet teszünk, ráhelyezzük a karfiolos vagdalt és tetejére paprikát teszünk, majd befedjük a zsemle kalapjával. 


 

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Szuper szendvics! Milyen jó ötlet. Ezzel sokan vagyunk úgy, hogy nehéz már újdonságot csomagolni... Ügyes!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...