2014. július 30.

Sörös mustáros hal


Hozzávalók 2 személyre :  2 kisebb hal, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustármag, 0,5 dl olívaolaj, 1 dl fekete sör, 1 citrom, só, bors; a körethez: 35 dkg újkrumpli, só, 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése:  A páchoz az összes hozzávalót összekeverjük. A konyhakész halat 0,5 mm távolságban beirdaljuk és kívül belül bekenjük a páccal, majd sütőpapírba csomagoljuk. A krumpli háját lekaparjuk, megmossuk és nagyságától függően félbe vagy negyedekbe  vágjuk, majd enyhén megsózzuk és meglocsoljuk az olajjal. A becsomagolt halat egy tepsibe tesszük, köré helyezzük a krumplit és forró sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor meglocsoljuk citrommal. 

2 megjegyzés:

Verus írta...

Hm, így ebédidőben ez nagy kínzás :)

Blogkonyha írta...

Ma éppen megyünk halat enni...Ezt is szívesen megkóstolnám!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...