2014. szeptember 1.

Zellerleves




Hozzávalók 4 személyre:  1 nagy  vagy 2 kisebb zellergumó és zöld levele, 2 sertésnyelv, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál paprikakrém, só, bors, ecet

Elkészítése: A nyelvet megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított hagymákat, sót, borsót és lassú tűzön puhára főzzük. Ha megfőtt, a húst kivesszük és még melegen megtísztítjuk a bőrétől, a levet pedig átszűrjük és félretesszük. A zellert megpucoljuk, megmossuk, majd előbb vékony szeletekre utána pedig csíkokra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadunk egy evőkanál paprikakrémet, összekavarjuk, felöntjük a húslével és puhára főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, a forró lével hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt. Beletesszük a szintén csíkokra vágott főtt nyelvhúst is, megszórjuk apróra vágott zellerlevéllel és lassú tűzön kiforraljuk. Tálaláskor  ízlés szerint ecettel savanyítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...