2014. október 8.

Csirkepörkölt sütőtökös galuskával




Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke  mellehúsa nélkül, 2 hagyma, 3-4 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál paprikakrém, 1 teáskanál fűszerpaprika, só, bors; a sütőtökös galuskához: 1 sütőtök(35-40 dkg sült tökhús), 1 tojás,  18-20 dkg liszt, só, bors




Elkészítése

1. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és darabokra vágjuk, majd a vizet leitatjuk róla és besózzuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a paprikakrémet és megszórjuk a fűszerpaprikával meg egy kevés borssal. 
3. A csirkehúst beletesszük a hagymás zsiradékba, összekeverjük és átsütjük benne. Nagyon kevés vizet töltve alá, többször átkavarva pörköljük, a folyamatot addig ismételjük, míg a hús puha nem lesz. 




4. A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk és a magjaít egy kanállal kikaparjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és forró sütőben megsütjük.
5. A kihűlt tökhúst kikaparjuk, enyhén megsózzuk borsózzuk, hozzáadjuk a felvert tojást meg a lisztet. 
6. A masszát csomómentesre kavarjuk. Közepes állagú tésztának kell lennie, a liszt mennyisége nagyban függ attól, hogy mennyi vizet tartalmaz a sütőtök. Ha túl kemény, kevés vízzel hígíthatjuk. 
7. Enyhén sós vizet forralunk és egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a fővő vízbe. Mikor feljönnek a tetejére, 1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük. Azonnal tálaljuk.



2 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, csodás lett a galuska sütőtökkel... Én is ki fogom próbálni:)
Az ételről a képed pedig egyszerűen mesteri!

Adél írta...

Köszönöm Róza! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...