2014. december 21.

Füstölt lazacos ikrakrém




Hozzávalók 6-8 személyre: 3 evőkanál sózott halikra, 2,5 dl víz, 5 evőkanál gríz, 2 dl olaj, 1 hagyma, 1 citrom, 10 dkg füstölt lazac, 2-3 evőkanál szénsavas ásványvíz, só, zöld kapor; a tálaláshoz: lenmaglisztes vagy bármilyen  bagett, olajbogyó


Elkészítése: A vizet felforraljuk, állandó kavarás mellett hozzáadjuk a grízt és keményre főzzük, majd kihűtjük. Az ikrát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt grízt és folytonosan keverve vékony sugárban beledolgozzuk az olajat. Közben kevés citromlevet és ha nagyon vastagszik, kevés ásványvizet csepegtetünk bele. A végén belekavarjuk az apróra vágott hagymát, a szintén apróra vágott lazacot meg a kaprot, ha szükséges még sózzuk. Az ikrakrémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és vékonyra szeletelt bagettre nyomjuk. Tetejüket lazachússal, citrommal és olajbogyóval díszítjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...