2014. december 20.

Mazsolás gesztenye krémleves


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gesztenyepüré, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1 l tej, 2 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, rumeszencia, 3 dkg vaj, 8 dkg mazsola, só

Elkészítése: A mazsolát felöntjük 1 dl vízzel, belekavarjuk a cukrot meg a rumeszenciát. A keményítőt csomómentesre kavarjuk a tej felével, a gesztenyepürét pedig (keveset félreteszünk belőle a díszítéshez) villával összetörjük és lassanként adagolva belekavarjuk a megmaradt tejet. A mazsolát a levével együtt, a keményítős tejet meg a gesztenyés tejet egy edényben összeöntjük, csipetnyi sót teszünk bele és lassú tűzön felforraljuk. Beletesszük a vajat, a tűzet eloltjuk és belekavarjuk a tejszínt. Langyosra hűtve tálaljuk, reszelt gesztenyepürével és pár szem mazsolával díszítve. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...