2014. december 30.

Tökmagos lóhere





Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg sajt, 10 dkg vaj, 6 dkg tökmag, 1 tojás, 2-3 evőkanál tejföl, 1 sütőpor, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál fehérbors; a tetejére: 1 tojás, kb. 5 dkg tökmag


Elkészítése: A tökmagot kissé megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk és késes aprítóban apróra vágjuk. A vajat elmorzsoljuk a sütőporral összevegyített lisztben, összekeverjük a reszelt sajttal meg az összevágott  tökmaggal, majd közepébe mélyedést csinálunk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a borsót és annyi tejfölt, hogy a tészta összeálljon. 30 percre hűtőbe pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és lóhere formával kiszaggatjuk. Ha nincs ilyen formánk, akkor kisebb méretű, szív alakú kiszúrót használjunk, egy lóheréhez 4 szívet a hegyes felénél kissé egymásra illesztünk és finoman összenyomjuk. Tetejét lekenjük a felvert tojással és mindegyikre 4 szem tökmagot teszünk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 12-15 perc alatt megsütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...