2015. március 10.

Rizs koch és Tejbegríz kock

     Rizs koch




Hozzávalók 6 személyre: 1 liter tej, 20 dkg rizs, 4 tojás, 5 dkg mazsola, 5 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, a tepsihez: 3 dkg vaj, 3-4 evőkanál prézli, a tálaláshoz: 1-2 evőkanál porcukor, meggydzsem

Elkészítése: A rizst felöntjük a tejjel, megsózzuk és lassú tűzön, többször megkavarva, kb. 20 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és duzzadni hagyjuk, míg teljesen kihűl. Közben, mikor langyos, belekavarjuk a vajat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A kihűlt rizsbe belekavarjuk a mazsolát, a tojássárgája krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is. Egy kisebb tepsit kikenünk vajjal, vékonyan megszórjuk prézlivel és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral és meggydzsem kíséretében tálaljuk. 





Tejbegríz koch



Hozzávalók 4 személyre: 5 dl tej, 5 evőkanál gríz, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor,  fél citrom, csipetnyi só, a tál kenéséhez: 1 teáskanál vaj, 2 evőkanál gríz, a tetejére: 1 evőkanál porcukor

Elkészítése: A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a grízt és megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral meg a citrom reszelt héjával. A fehérjét kemény habbá verjük. A kihűlt tejbegrízbe belekavarjuk előbb a tojássárgája krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, vékonyan megszórjuk grízzel és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...