2015. június 29.

Kelt cseresznyés-tejfölös lepény





Hozzávalók
a tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás sárgája, 10 dkg vaj, 2 evőkanál cukor, 1-1,2 dl tej, 2 dkg élesztő, csipetnyi só, diónyi zsír; 
a tetejére: 40-50 dkg cseresznye, 10 dkg cukor,  2 tojás, 1 tojásfehérje, 32 dkg tejföl,  4 evőkanál gríz, 4 evőkanál liszt; 
a tálaláshoz: 2 evőkanál porcukor. 

Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben,  rátöltjük a lisztre, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, az olvasztott vajat és puha de rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk. Közben a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A tojásokat addig verjük a cukorral, míg tejföl sűrűségű krém lesz, majd belekavarjuk a tejfölt, a grízet meg a lisztet. A megkelt tésztát lisztes felületen kinyújtjuk és egy nagy, kizsírozott tepsibe tesszük. 20 percig kelni hagyjuk, majd rászórjuk a cseresznyét és rátöltjük a tejfölös masszát. Előmelegített sütőben, 190 fokon, 40-45 percig sütjük.  Csak kihűlés után szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...