2015. december 16.

Savanyúkáposzta ágyon sült hurkák - Cârnați și caltaboș pe pat de varză acră








Hozzávalók 4 személyre: 4 szál friss kolbászhurka, 2 szál májashurka(esetleg véreshurka is), 50 dkg gyalult savanyú káposzta, 1 hagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 evőkanál paprikakrém, só, bors, fűszerpaprika. 



Elkészítése:  A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük, a visszamaradt zsiradékon pedig megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a paprikakrémet és a félretett szalonnapörcöt, megszórjuk borssal és ha szükséges sóval is, majd összekavarjuk és egy tepsi aljába tesszük. Tetejére helyezzük a hurkákat, aláöntünk egy kevés vizet, lefedjük és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. A végén levesszük a fedőt és rápirítunk. Azonnal tálaljuk. 




Cârnați și caltaboș pe pat de varză acră

Ingrediente pentru 4-6 persoane: 4 fire de cârnați, 4 fire de caltaboș(eventual și sângerete),  1 kg varză murată tăiată mărunt, 1 ceapă mare, 100 g piept de porc afumat, 2 linguri pastă de ardei, sare, piper, boia dulce. 

Prepararea: Pieptul de porc se taie cubulețe și se prăjește într-o tigaie. Se scot jumările, iar în untura rămasă se călește ceapa mărunțită, se adaugă varza murată, pasta de ardei, piper și jumările, se amestecă și se pune într-un vas termorezistent. Deasupra se așază cârnații, caltaboșii și sângereții după caz. Se toarnă puțină apă, se acoperă cu capacul și se introduce în cuptorul fierbinte pentru 30 minute. Se scoate capacul și se lasă la rumenit. Se servește imediat. 



2 megjegyzés:

DCaramba írta...

Nem tudom,elolvastam legalább háromszor,de mit is csinálsz a legyalult savanyúkáposztával? A képek alapján talán azt is megdinszteled?!
Erre viszont semmi utalás nincs,még a román szövegben sem!
Egyébként nagy csodálód vagyok!






Adél írta...

Igen, megdinsztelem kissé a káposztát is, javítottam a szöveget. Köszönöm az észrevételt, és hogy olvasol! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...