2016. január 16.

Apácafánk






Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2 tojás, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg marcipán, 3 dkg élesztő, só; a glazúrhoz: 1 tojásfehérje, 2 evőkanál rum, 10 dkg porcukor, 5 dkg apróra vágott mandula, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a tejet, beleszórunk 1 teáskanál cukrot és hozzáadjuk a morzsolt élesztőt. Összekeverjük, majd 15 percig kelni hagyjuk. Közben a vajat felolvasztjuk, a tojásokat habosra keverjük a cukorral, a lereszelt marcipánnal, a vajjal és 2-3 csipetnyi sóval, majd rátöltjük az élesztős tejre és megdagasztjuk. Letakarva, 30 percig kelni hagyjuk, majd 5 mm vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A fánkok közepét ujjal átszúrjuk és megforgatjuk az ujjunkon, hogy közepükön lyuk maradjon. 15 percig kelni hagyjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. A tojásfehérjét összekavarjuk a rummal meg a porcukorral, majd a még langyos fánkokat belemártjuk a glazúrba és megszórjuk az előzőleg kissé megpirított mandulával. 


2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Figyelemreméltó fánk recept! A marcipán különlegessé teszi, és küllemre is mutatósak! :)

Adél írta...

Köszönöm, Marisz! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...