2016. május 5.

Csirkemáj mozaik


Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg csirkemáj, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 tojás, majoránna, só, bors, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez.


Elkészítése: A megtisztított csirkemájat forró vízben 5 percig főzzük, leszűrjük. A vajat felforrósítjuk, kissé megpirítjuk rajta a lisztet és felöntjük a hideg tejjel, majd csomómentesre kavarjuk és lassú tűzön besűrítjük. Sózzuk, borsózzuk,. belekavarjuk a majoránnát, majd kihűtjük. A máj felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra vágjuk. A kihűlt fehérmártásba kavarjuk a tojások sárgáját, a darált majd az egész májat és végül a felvert tojásfehérjét. Egy hosszúkás formát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a masszát, majd egy tepsibe tesszük, félig felöntjük vízzel és forró sütőben, 35-40 percig sütjük. Hidegen szeleteljük és tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...