2016. május 14.

Eper krémleves


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg eper, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula.

Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig dinszteljük, majd felöntjük 8 dl vízzel és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és botmixerrel krémesre kavarjuk. A keményítőt elkavarjuk a  tejszínnel és rátöltjük a levesre, majd lassú tűzön besűrítjük. A levest előbb hideg vízbe állítva, majd hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor a habtejszínt felverjük  és evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, majd a vágott mandulába hempergetjük és a levesbe tesszük. 




3 megjegyzés:

Ági írta...

Atyaég!!!
:-))

kkk írta...

Kedvelem a receptjeidet és respekt amiért megosztod, de ez nagyon nem lett jó! A vaj uralja az ízt, az eper kevés benne. Pont annyit tettem mindenből, mint amit írtál.

Adél írta...

Öszíntén sajnálom, hogy nem ízlett a leves! remélem, azért nem ment kárba :( 1 teáskanál vaj, 1,5 l leveshez nekem nem tünt soknak.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...