Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 1
evőkanál olaj, 1 evőkanál kakaó, 6 evőkanál liszt; a krémhez: 1 tasak vanília
ízű pudingpor, 4 evőkanál cukor, 5 dl tej, 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 10
g zselatin, 2 evőkanál citromlé, 20 dkg málna; a glazúrhoz: 10 dkg 50%-os
kakaótartalmú csokoládé, 1,2 dl tejszín, málna.
Elkészítése:
A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a
cukrot és kézi habverő legnagyobb fokozatán habosra verjük. Beletöltjük
az olajat, majd beleforgatjuk a kakaóval összevegyített lisztet. A
masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 fokon 20
percig sütjük.
A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és
megfőzzük. Még forrón fóliával letakarjuk közvetlen a puding tetején és hűlni
hagyjuk. A zselatint 3 evőkanál vízben feloldjuk, kissé megmelegítjük. A
szobahőmérsékletű mascarponet habosra kavarjuk, kanalanként adagolva
beledolgozzuk a kihűlt pudingot, a citromlevet, a végén pedig a zselatint. A
tejszínt felverjük és a málnával együtt belekavarjuk a krémbe. Az így kapott
krémet a tepsiben a kihűlt piskótára kenjük, 3-4 órára hidegben dermedni
hagyjuk.
A csokoládét a tejszínnel addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad,
majd sima krémmé kavarjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a málnás krém tetejére
simítjuk. Újabb 2 órára dermedni hagyjuk, majd kockákra vágva, málnával
megszórva tálaljuk.
3 megjegyzés:
Ez isteni finomnak néz ki, a receptetet mentettem, bár nem vagyok egy nagy sütős, általában mentem mindet, ami tetszik és soha nem csinálom meg. :-( üdv
Ez valami csoda! :D
Ezzel én is így vagyok!
Megjegyzés küldése