2016. október 12.

Ecetes almapaprika káposztával töltve



Hozzávalók (15-16 db. 7 dl befőttesüveghez): 5 kg almapaprika, 2 fej káposzta, 4 l víz, 4 evőkasnál jódmentes só, 60 dkg cukor, 8 dl 9 fokos ecet, minden befőttesüveghez: 1 teáskanál mustármag, 1/2 teáskanál szemesbors, pár szem koriandermag, 1-2 babérlevél, csipetnyi szalicil.

Elkészítése

1. Az almapaprikát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
2. Hegyes késsek körbevágjuk a torzsáját, kiszedjük és kiverjük belőle a magokat.


3. A káposztát vékony szálakra gyaluljuk, enyhén megsózzuk és összekavarjuk(nem szorítjuk ki).
4. A kissé megpuhult káposztát jól belenyomkodjuk az almapaprikákba. 


5. A megtöltött paprikákat szorosan egymás mellé tesszük az üvegkannákba. 

6. Beleszórjuk a fűszereket. A vizet a sóval meg a cukorral felforraljuk, belekavarjuk az ecet, ha félig kihűlt rátöltjük. kevés szalicilt szórunk a tetejére és lezárjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...