2016. november 11.

Almás -boros libapecsenye



Hozzávalók 4 személyre: 2 libacomb, 1 libamell, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma,1 csípőspaprika, 3 alma, 1 dl vörösbor, só, bors, rozmaring, kakukkfű, majoránna.

Elkészítése: A combokat és a félbevágott mellet sóval, borssal és majoránnával bedörzsöljük, fóliával lefedjük és egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a bőrős felükön éles késsel beirdaljuk és forró serpenyőben körbepirítjuk. Egy tepsi aljába szórjuk a szeletekre vágott hagymát, a fokhagymát, a csípőspaprikát, rátesszük a rozmaringágat meg a kakukkfüvet, majd ráhelyezzük a húst, alátöltjük a bort és 2-3 dl vizet. Lefedjük és forró sütőben 1,5-2 órát pároljuk. Ekkor kifedjük, mellétesszük a félbe vagy vastag szeletekre vágott almát és további 30-40 percig sütjük. Mikor a hús puha és omlós, kivesszük a sütőből, lefedjük és 15-20 percig meleg helyen pihentetjük. Párolt lila káposztával vagy más, tetszés szerinti körettel tálaljuk. 

Megjegyzés: A hús körbepirításakor kiolvadt zsírt mindegyre öntsük egy edénybe, hogy ne égjen meg, hisz felhasználhatjuk a körethez vagy más ételhez. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...