2016. november 30.

Gombás - karamellizált hagymás falatok


Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg leveles tészta, 3 lilahagyma, 50 dkg gomba, 4 dkg vaj, olaj, 1 teáskanál méz, balzsamecet, só, bors, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tej.


Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk. A vaj felét 2-3 evőkanál olajjal felhevítjük, rádobjuk a gombát és nagy lángon megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a megmaradt vajat, ha szükséges, még töltünk egy kevés olajat is és rádobjuk a szeletekre vágott hagymát. Szintén nagy lángon sütjük, mikor karamellizálodni kezd, hozzáadjuk a mézet, majd pár perc után, sóval, borssal és ecettel ízesítjük.  A levestésztát kinyújtjuk, 6 x 6 cm-es kockákra vágjuk, a kockában pedig egy -egy újabb kockát vágunk, úgy, hogy körbe 1 cm-es perem maradjon és a négy sarkánál nem vágjuk el teljesen. A tészták közepére egy-egy evőkanálnyi hagymát, majd gombát teszünk.  A peremeket lekenjük a tejjel elkavart tojássárgájával és 180 fokon, 15-20 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...