2016. november 27.

Sertéseszkalop- Escalop de porc



Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet karaj, 50 dkg csiperke gomba, 4 evőkanál liszt, 0,5 dl olaj,  6 cikk fokhagyma, 2 evőkanál paradicsom sűrítmény, 2 dl fehérbor, só, bors, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: krumplipüré. 


Elkészítése: A hússzeleteket sózzuk borsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk. Meleg tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk. A visszamaradt zsiradékon átsütjük a szeletelt gombát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsózzuk, 2-3 perc után a paradicsom sűrítményt és rátöltjük a bort. Mikor felforrt, visszatesszük a húst, lefedjük és közepes lángon addig pároljuk, míg a leve elfő és a mártás besűrűsödik. megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. krumplipürével vagy tésztás körettel tálaljuk. 



Escalop de porc

Ingrediente pentru 4 persoane:  8 felii cotlet de porc, 500 g ciuperci Champignon, 4 linguri făină, 50 ml ulei, 6 căței usturoi, 2 linguri pastă de roșii, 200 ml vin alb, sare, piper, frunze de pătrunjel verde, cartofi piure.

Prepararea:   Feliile de cotlet se asezonează cu sare și piper, se trec prin făină, apoi se rumenesc pe ambele părți în ulei încins. Se scot pe o farfurie încălzită, se acoperă și se țin la cald. În grăsimea rămasă se înăbușă ciupercile feliate, se adaugă usturoiul pisat, se presară cu sare și piper, iar după 2-3 minute se adaugă pasta de roșii și vinul. Când a dat în clocot, se pun înapoi feliile de carne și se înăbușă sub capac până ce sosul se îngroașe. Se presară cu frunze de pătrunjel mărunțite. Se servește cu cartofi piure sau cu garnitură de paste. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...