2016. december 4.

Csülkös-sajtos rétestekercs



Hozzávalók 4 személyre: 5 réteslap, 5 dkg olvasztott vaj, 12 dkg sajt, 15 dkg főtt, füstölt csülök vagy tarja, 1 tojás, diónyi parmezán, só, bors; a mártáshoz: 2 fej fokhagyma, olívaolaj, rozmaring, 1,5 dl tejföl, 2 evőkanál majonéz, só, bors.

Elkészítése: A csülköt kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, felét a felvert tojásba keverjük, sózzuk, borsózzuk. A réteslapokat egyenként lekenjük az olvasztott vajjal, mindegyiket megszórjuk kevés reszelt sajttal és egymásra tesszük. Az utolsó lapra kenjük a tojásos sajtot, rászórjuk a csülökhúst, majd feltekerjük, a két végét benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a lereszelt parmezánnal. A fokhagymák végét levágjuk, a tekercs mellé tesszük, megszórjuk sóval és rozmaringgal, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20-25 percig sütjük. A megsült fokhagymát kinyomjuk a héjából és villával összetörjük, ami megszáradt, az összevágjuk. Hozzáadunk kevés aprított rozmaringot, sózzuk, borsózzuk, majd a tejfölbe keverjük a majonézzel együtt. A rétest szeletekre vágjuk és a fokhagymás mártással tálaljuk. Langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.




Megjegyés: A sült fokhagyma helyett használhatunk nyers, áttört fokhagymát is, annak intenzívebb lesz az íze. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...