2016. december 20.

Töltött csirkemelltekercs parmezános-kakukkfüves krumplipürével - Ruladă umplută din piept de pui


Hozzávalók 4 személyre: 1 csirkemell, 25 dkg spenót, 1 cikk fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 4 szelet sajt,  2 savanyított paradicsompaprika, 6 szelet baconszalonna, só, bors, olaj; a körethez: 60 dkg krumpli,  80 dkg vaj, 1,5 dl tej, 5 dkg parmezánsajt, só, fehérbors, szárított kakukkfű. 


Elkészítése: A csirkemell mindkét felét óvatosan bevágjuk, majd kinyitjuk és kissé megklopfoljuk, úgy, hogy két, szép nagy szelet húst kapjunk. Minkét félén megszórjuk sóval meg borssal. Az áttört fokhagymát megfuttatjuk a vajon, rádobjuk a spenótleveleket és csak addig pároljuk, míg egy kicsit összeesnek. Ha kihűltek, ráterítjük a hússzeletekre, ráhelyezzük a sajtot, a paradicsompaprikát és szorosan feltekerjük, majd baconba csavarjuk. Külön-külön, olajjal lekent fóliára tesszük, belecsavarjuk, a széleinél a fóliát bedugjuk. Tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alája és forró sütőben, 30 percig pároljuk, majd kicsavarjuk a fóliából és pirulni hagyjuk. A körethez a kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kikavarjuk a vajjal meg a tejjel. A végén hozzáadjuk a reszelt parmezánt meg a kakukkfüvet. A hústekercseket szeletekre vágjuk és a krumplival tálaljuk. 


Ruladă umplută din piept de pui

Ingrediente pentru 4 persoane:  1 piept de pui întreg și dezosat, 250 g spanac, 1 cățel usturoi, 1 lingură unt, 4 felii subțiri cașcaval, 2 gogoșari în oțet, 6 felii bacon, sare, piper, ulei; pentru garnitură: 800 g cartofi, 80 g unt, 150 ml lapte, 50 g parmezan, sare, piper alb, cimbrișor uscat.

Prepararea:  Jumătățile de piept de pui se taie cu grijă și se desfac astfel încât să se obțină două felii mari de carne. Se asezonează cu sare și piper. Usturoiul pisat se trage la tigaie în unt, se adaugă spanacul spălat și scurs și se înăbușă doar până scade puțin. Când s-au răcit, se aranjază peste feliile de carne, apoi se pun feliile de cașcaval și se acoperă cu gogoșari. Se rulează strâns,  se înfășoară în felii de bacon, apoi în folie de aluminiu. Se pun în tavă, se toarnă apă și se introduc în cuptorul fierbinte 30 minute, după care se desfac din folie și se lasă la rumenit. Pentru garnitură cartofii se fierb în apă cu sare, se strecoară și se pasează cu untul și cu laptele. La sfârșit se adaugă parmezanul ras și cimbrișorul. Rulada se taie felii și se servește cu piureul de cartofi. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...