2017. március 8.

Zöldséges csirkés egytál - Pulpe de pui cu legume la tavă



Hozzávalók 6 személyre: 6 nagyobb csirkecomb, 1-1 teáskanál a következő fűszerekből: fokhagymapor, fehérbors, fűszerpaprika és só, 1 dl olívaolaj, 1 csokor kakukkfű, 1 brokkoli, 30 dkg sárgarépa, 1 nagy piros paprika, 40 dkg csiperkegomba, 1 póréhagyma, szódabikarbóna, só.

Elkészítése:


1.      A fűszereket összekeverjük, a combokra szórjuk, rátöltjük az olaj felét, rászórunk a kakukkfű felét és összekavarjuk. 1-2 órára lefedve állni hagyjuk.
2.      A zöldségeket megtisztítjuk, levágjuk a szárvégeket, megmossuk.A brokkolit sós, szódabikarbónás fővő vízbe tesszük, 2 perc után leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.


3.      A póréhagymát meg a sárgarépát srégen szeletekre, a gombát félbe, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk.
4.      A zöldségeket egy tálba tesszük, rátöltjük a megmaradt olajat, rászorjuk a megmaradt kakukkfűvet és enyhén megsózzuk, majd összekavarjuk.


5.      Ráhelyezzük a combokat, alátöltünk 2,5 dl vizet és sütőpapírral lefedjük.

6.      Közepesen forró sütőben, 45-50 percig pároljuk, az utolsó 20 percben leszedjük a sütőpapírt. Azonnal tálaljuk. 


Pulpe de pui cu legume la tavă

Ingrediente pentru 6 persoane: 6 pulpe de pui mai mari, amestec de condimente din următoarele: 1 linguriță praf de usturoi, 1 linguriță piper alb, 1 linguriță boia dulce și 1 linguriță sare, 100 ml ulei de măsline, 2-3 fire cimbrișor, 1 broccoli, 300 g morcovi, 1 ardei roșu, 400 g ciuperci Champignons, 1 praz, bicarbonat de sodiu, sare.

Prepararea:  Se amestecă condimentele și se asezonează pulpele de pui, se toarnă jumătate din cantitatea de ulei, se adaugă frunzele de pe 1 fir de cimbrișor și se amestecă. Se acoperă cu folie alimentară și se se lasă deoparte 1-2 ore. Legumele se curăță, se spală, morcovii și prazul se taie în rondele de 2-3 cm, ciupercile se taie în două, iar ardeiul în bucăți de 2-3 cm. Broccoliul se rupe în bucăți mai mici și se fierbe 2-3 minute în apă cu sare și puțin bicarbonat de sodiu. Se pun toate legumele în tavă, se asezonează cu sare, cimbrișor, se toarnă uleiul rămas și se amestecă. Se așază deasupra pulpele de pui, se toarnă puțină apă și se acoperă cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 minute, în ultimele 20 de minute se scoate hârtia pentru a se rumeni pulpele. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...